Altınyayla Taşlıhüyük Köyü Video

Taşlıhüyük, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 102 km, Altınyayla ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Taşlıhüyük, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşlıhüyük Köyü Resimleri ve taşlıhüyük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altınyayla Taşlıhüyük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlıhüyük köyü son dakika gelişmeleri, Taşlıhüyük köyüne özgü yemekler, Altınyayla Taşlıhüyük köyünün tarihi, Taşlıhüyük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlıhüyük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Taşlıhüyük Köyünde doğan biri var mı? Altınyayla Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altınyayla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınyayla Sivas Arası Kaç Km? Altınyayla Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Altınyayla Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

TAŞLIHÜYÜK KÖYÜ TARİHÇE | GENEL BİLGİLER

Taşlıhüyük, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 102 km, Altınyayla ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün adının yerleşim yerinin ortasında taş ve topraktan önceden yaşayan hristiyan halk tarafından yığma yapılarak oluşan küçük tepecikten gelmektedir. Köyün 1700'lü yıllarda Altıyayla'dan çogunluğu gelip yerleşmişlerdir. Altınyayladan gelen aileler: Hacı Ömerler, Kaba kulaklar, Üsükler, Seyitler, Gazibey köyünden gelen Gaziballer, Ankara civarından gelen Küt Omarlar köye yerleşmişlerdir. Köyün I. Dünya Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda çok miktarda er verdiği; giden gençlerden geriye az sayıda dönenler olduğu söylenmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır eski muhtar Üzeyir Yılmaz döneminde yapılmıştır. Kanalizasyon 2006 yılında muhtar Mahmut Nazlım tarafından faaliyete girmiştir. Şu an görev yapan muhtar Bayram Göktaş'tır. Köyün azalarından olan Kenan Nazlım'ın da köy yapılanmasına birçok katkısı olmuştur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır ve şu an bir de çalışan personel vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde ulaşım servis araçları ile sağlanmaktadır ve hafatnın 6 gününde (pazar günü hariç) Sivas, Şarkışla ve Altınyayla'ya ulaşım sağlanmaktadır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar