Amasya Aydınlık Köyü

Amasya Aydınlık Köyü

Aydınlık köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Aydınlık, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Amasya'ya göçerler gelir hayvanlarında merkep olanları şimdi adı aydınlık olan Merkepkışlacığı'na Katır olanları şimdiki kızıl kışlacık olan Katırcıkışlacığı köylerine gönderirler. 

Köyün eski ismi Kışlacık olmasıyla beraber ismi sonradan Aydınlık olarak yeniden verilmiştir. Yemeklerden keşkek, meyvelerden kiraz ve elması meşhurdur. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kiraz ve elma üretimi önemli gelir kaynakları arasındadır. 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca Osmanlı zamanından kalma en önemli enderun ocaklarından birine sahiptir ama yıllar önce bu ocak yıkılmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.