Amasya Göynücek Harmancık Köyü

Amasya Göynücek Harmancık Köyü

Harmancık Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Harmancık, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köydür.  Birinci Dünya Savaşı'ndan önce köyde ermeni asıllı insanlar yaşıyodu. Birinci Dünya Savaşı'nda buraya bir gurup insanın göç etmesiyle köyün adı "Harmancık" olarak değiştirildi. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Amasya iline 45 km Göynücek ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilkokul vardır ancak kullanılmamaktadır. Bunun nedeni, sekiz yıllık zorunlu eğitim konunu geregince nüfusu az alan köylerdeki öğrencilerin eğitimlerini tek bir merkezde ilköğretim okulunda sürdürmelerine karar verilmiştir. Dolayısıyla Köyün ilkokul öğrencileri eğitimlerini köyün üç kilometre uzağındaki Gediksaray kasabasında yapmaktadırlar, ve buraya ulaşım valilik tarafından sağlanan üçretsiz servisle sağlanmaktadır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asvalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.