Amasya Göynücek Şeyhoğlu Köyü

Amasya Göynücek Şeyhoğlu Köyü

Şeyhoğlu Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Şeyhoğlu, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 45 km, Göynücek ilçesine 30 km uzaklıktadır. Komşu Köyler: Kertme Köyü, Kuyulu Kavaklı Köyü, Kargı Köyü ve Tothali Köyü'dür Ayrıca Kertme Köyü İle Eskiden Muhtarlıklar bir olduğundan Kardeş Köy İlan edilmiştir. 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca ormancılık faaliyeti bulunmaktadır.Orman İşletme binası vardır.Ancak yıkık olduğundan kullanılmıyor.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.İnternet bağlantısı bulunmaktadır. damla sulama sistemi mevcuttur.süt ve süt ürünleri kooperatifi kurulmuştur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.