Amasya Gümüşhacıköy Çalköy

Amasya Gümüşhacıköy Çalköy

Çalköy Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çalköy, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 100 km, Gümüşhacıköy ilçesine 36 km uzaklıktadır. Çevresi ormanlarla kaplıdır. Kuzeyinde Vezirköprü, güneyinde Kızık Köyü, doğusunda Osmancık, batısında Pusacık Köyü bulunmaktadır. Doğal kaynak suyu bakımından çok zengindir.

Köyün kökeni, Osmanlı Devleti kurulmadan önce, Orta Asya'dan gelen Kabaoğuz Türkleri'ne dayanmaktadır. Türk İslam kültürü etkileri görülür. Köyümüz tamamen Sünni-Hanefidir... Eski Türklere ait bazı örf ve adetler de hala devam etmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. fakat karasal iklim özellikleri de görülür. Köyün ekonomisi tarım,arıcılık,kayın mantarı hayvancılık ve gurbetçilik'e dayalıdır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 5. sınıftan sonraki öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ayrıca kanalizasyon şebekesi de vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köydeki bazı yer isimleri
Gedik, Soku dibi, İskele, Kapan, Tilki yeri, Çamlık, Kaleycik, Kızısini, Kızık yaylası, Kıyı, Dede, Albaz deresi, Ayna yeri, Kuzu kulağı, Meydancık, Gökgözlerin dağı, Meneşli, Çatal kaya, Balak damı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.