Amasya Gümüşhacıköy Çavuşköy

Amasya Gümüşhacıköy Çavuşköy

Çavuşköy Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çavuşköy, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür.

o zamanki erkek koylulerın askerlık donemlerınde çavuş rutbesınde askerlık yapmalarından gelmekdedir..

köyün göç vermesınden dolayı çok az bır kesim köyde kalmışdır genelide yaşlılar olarak halen 15 hane vardır yaş ortalaması 50 ve üzeridir yemek kulturu olarak haş haşlı sac ekmegı ve ayranı meşurdur köyü gezmenız durumunda tum yaşlılar kapı onlerınde eşleriyle birlikte sohbet halınde gormenız çok olası br durumdur koyden geçerken selam vermenız durumunda ise size hemen soguk bir ayran ikram edilir.

Amasya iline 35, Gümüşhacıköy ilçesine 12 km uzaklıktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

kışları yogun yagmur yazları ise bunatıcı olmamakla birlikde sıcaktık. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Geçmişte ağırlıklı olarak şeker pancarı, tütün ve haşhaş yetiştirilirken günümüzde ise soğan, patates gibi temel tüketim gıdaları ağırlıklı olarak üretilmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca köyde bir de cami bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.