Amasya Gümüşhacıköy Doluca Köyü

Amasya Gümüşhacıköy Doluca Köyü

Doluca Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Doluca, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür. Kuruluş tarihi tam olarak bilinmemektedir. Araştırmalarında köyün Eski adı Halaz olarak bilinmektedir. 

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köyün geleneksel yemeği keşkektir.Bayramlarda ve özel günlerde mutlaka keşkek yapılır.Köye uzun süre yağmur yağmazsa köylü birleşir ve büyükbaş bir hayvan alarak yağmur duasına çıkar.Kesilen adak tüm köye dağıtılır.Yaz aylarında köylüler dışardan işci getirmemeye çalışırlar mümükün olduğunca köylüler birbirlerine yardım ederler fakat köyün nufusu tüm arazinin bakımını yardım olmadan yapmaya yeterli olmadığından her yıl dışarıdan işci getirilir.

Amasya iline 67 km, Gümüşhacıköy ilçesine 15 km uzaklıktadır. Ayrıca Şarlayık olarak bilinen şelalenin olduğu mesire yeri köy sınırları içerisindedir. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.