Amasya Gümüşhacıköy Eslemez Köyü

Amasya Gümüşhacıköy Eslemez Köyü

Eslemez Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Eslemez, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür. Köyün gelenek, görenek ve yemek: köyümüzün keşkek yemeği çok meşhurdur. Baklalı yaprak dolması, haşhaşlı çörek, madımak pancarı birde Cem Evi bulunmaktadır.

Amasya iline 74 km, Gümüşhacıköy ilçesine 5 km uzaklıktadır. Geniş bir ovanın içinde bulunan bir köy. Kışları ılık ve yağışlı yazların çok sıcak oluyor. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yazlari sicak kislari soguk gecer.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır; ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Köyün kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur; ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ADSL mevcuttur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.