Amasya Gümüşhacıköy Konuktepe Köyü

Amasya Gümüşhacıköy Konuktepe Köyü

Konuktepe Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Konuktepe, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir köydür. Köyün bilinen adı karaköydür. Köyün adı daha sonra değiştirilerek konuktepe köyü olmuştur.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri köyün en meşhur yemeği keşkek dir. Köy kadınları güzel çörekler yapar. Ayrıca katık (Süzme yoğuttan yapılan ekşi yiyecek) bölgede çok meşhurdur.

İlkçağlardan beri insanların yaşadığı bir bölge olduğu sanılmaktadır. Köy'ün Güneydoğusunda bulunan Yedi Delikler diye anılan kayalıklarda bulunan mağaralar buna kanıt olarak gösterilmektedir. Samsun iline 120 km, Gümüşhacıköy ilçesine 9 km uzaklıktadır. Balıklı barajına 1,5 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 90'lı yıllarda tamamlanan balıklı baraj göleti ile köylü sulu tarım yapmaya başlamış ancak, çiftçinin yaptığı üretimin parasal değerinin çok düşük olmasından dolayı genç nufus büyük şehirlere göç etmekte, buralarda işçi statüsünde hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Köy halkı farklı geçim kaynakları aramaktadır. Bu nedenle köy halkı hayvancılık seracılık ve tarım kredileri kullanmaktadırlar, ancak bu kısır döngü insanları ekonomik olarak daha da zayıflatmaktan öte gitmemektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.