Amasya Merzifon Bayat Köyü

Amasya Merzifon Bayat Köyü

Bayat Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Bayat, Amasya ilinin Merzifon ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 41 km, Merzifon ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün kültürü genel olarak muhacir kültürünü yansıtmaktadır. Köyün yemek ve tatlı çeşitlerinde farklılıklar vardır. Köyde yetişen madımaktan madımak aşı yapılmaktadır. Yine köyde yetişen kuşburnundan marmelat yapılmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Öncesinde köyde koyun yetişmemekteydi. Son verilen teşvik ile koyun yetiştirilmeye başlandı. Sulama kanallarının yapımından sonra da arazi sulanmaya başlandı. Bu da köydeki tarım ürünlerinini kalitesini arttırmaktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yeni yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.