Amasya Merzifon Çaybaşı Köyü

Amasya Merzifon Çaybaşı Köyü

Çaybaşı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çaybaşı, Amasya ilinin Merzifon ilçesine bağlı bir köydür. Köy halkı yaklaşık 200 yıl önce elazığ harput tan göç etmiştir. Köyün iklimi, Karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde düğünler genelikle perşembe günü akşam başlar pazara kadar devam eder.Sinsin adı verilen oyun meşhurdur.Hurç ismi verilen tiyatro tarzı oyunlar oynanır.Düğünlerde bayan ve erkekler ayrı ayrı eglenir.

Amasya iline 59 km, Merzifon ilçesine 20 km uzaklıktadır.Merzifon Çorum karayolunun 21.km de dir.Köy verimli fakat alan olarak dar bir araziye sahiptir.1996 yılında yaşanan deprem ve ekonomik nedenlerle merzifon başta olmak üzere çorum, istanbul, izmir gibi illere göç vermiştir.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve her evde telefon vardır.Köyün girişinden köyün merkezine kadar parke taşları döşenmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.