Amasya Merzifon Kamışlı Köyü

Amasya Merzifon Kamışlı Köyü

Kamışlı Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kamışlı, Amasya ilinin Merzifon ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 59 km, Merzifon ilçesine 14 km uzaklıktadır.karayolu cok yakin oldugundan dolayi simdiye kadar 50 den fazla vatandasi hayatini kaybetmistir...su anda cift yol calismalari surdurulmektedir ama henuz bu kazalara hic bir tedbir alinmamistir topraklarının % 18’sı bahçe, % 14’ü mer’a ve % 68’i ekime müsaittir. yamaçları karaçam, kayın, ardıç vb.ağaçlala 2005 den sonra dikim yapılmış tarım arazileri dışında kalan alanlar genç orman olmuştur.

Koyumuzuzıyaret eden basbakanlardan bulent ecevit mesut yılmaztansu cıller zıyaret etmıstır.koyumuz eskıden merzifonun en fakır koylerınden bırı ıken su an da merzifonun en zengin koylerinden bırı arasına gırmıstır. Kürt yerlesimidir.

KOYDE DUGUNLER 3 GUN 3 GECE SURMEKTEDIR. Köyün geleneksel yemekleri hashasli katmer keskek misir asidir. KOYDE FIRIN EKMEGI( SOMUN PIDE ...) YAPRAK SARMASI, KESKEK BASLI YEMEKLER ARASINDA GELMEKTEDIR...ve burma da yapılmaktadır. pepike piyazda vardır.

Karadeniz ile İç Anadolu iklimi arasındadır. Yazları sıcak, kışlar soğuk geçer. Sıcaklık +38° ile -10° arasındadır. 10 Aralık 1965’de -11,8 derece olmuştur. Kar ve yağmur yağmasına rağmen az yağış alan bir bölgedir. Senelik metrekareye düşen yağış mikdarı 350-400 milimetredir. İklimi, Karadeniz ikliminin karasal etkilerle biraz değişikliğe uğramış şeklidir.

Köyün ekonomisi tarım,taşımacılık,az'da olsa hayvancılık tır. Bunun yanı sıra ALMANYA,FRANSA da gurbetcileri, başta ANKARA İSTANBUL olmak üzere çeşitli illerde ikemet edip çalışanları bulunmaktadır. Nüfusunun birçoğu yurt içinde ve yurt disinda calismis emeklilerden olusmaktadir..

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.