Amasya Merzifon Oymaağaç Köyü

Amasya Merzifon Oymaağaç Köyü

Oymaağaç Köyü köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Oymaağaç, Amasya ilinin Merzifon ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 76 km, Merzifon ilçesine 33 km uzaklıktadır. Dört tarafı ormanlarla kaplı küçük şirin bir köydür. yüksekligi 1050 dir.köyün yüksek kisimlarinda bu rakım 1250 yi buluyor.köyde genellikle buğday, arpa, yulaf vb fakat son yıllarda ayçicek üretimi giderek cogaldi.

Köyün adını köye ilk yerleşenler tarafıdan anlatılan bilgiye göre o dönemde köyde olan tarihi çok eski olan ağaçların orta kısımlarında derin oyuklar olduğu için ordan almıştır. Günümüz de hala bu ağaçlardan bulunmaktadır.

Köy halkı atalarından gördükleri bütün gelenek görenek ve inaçlarını unutmamıştır. Köy de ayrıca Kemal Dede adında bir evliya bulunmaktadır.Alevi köyü olup kültürüyle çok zengindir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.