Amasya Suluova Bayırlı Köyü

Amasya Suluova Bayırlı Köyü

Bayırlı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Bayırlı, Amasya ilinin Suluova ilçesine bağlı bir köydür. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.genelde kücük baş hayvan mevcuttur.Köyümüzde tarım kalkınma kooperatif'i bulunmaktadır.

Köy, engebeli bir arazi ve sarp kayalıklarda kurulduğu için adına bayırlı denilmiştir.

Köyde, Karadeniz ile İç Anadolu kültürü hakimdir. Eğitim - öğretime önem verilmektedir. Okur - yazar oranı yüksektir.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün en önemli lezzetleri olan yaprak sarması, yoğurtlu tarhana çorbası, haşhaşlı ekmek, yufka ekmeği, önemli günler ve toplantılarda ikram edilir.

Amasya iline 33 km, Suluova ilçesine 8 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Akören köyü, doğuda Karaağaç köyü, güneyinde Suluova, batısında Kolay köyü vardır. Arazi engebeli ormanlık alan içindedir. Köyde sulama göleti mevcuttur.Köyün bütün arazisine su ulaşmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum