Amasya Suluova Kuzalan Köyü

Amasya Suluova Kuzalan Köyü

Kuzalan Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kuzalan, Amasya ilinin Suluova ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün ilk kuruluşunda ismi gülyan olarak anılırmış. , burada ise hayvancılık yaptıklarından kuzu alan kökünden KUZALAN ismine dönüşmüştür.

Köyde ençok yapılan ve yenilen yemekler keşkek,sarma,yoğurtlu çorba, tarhana, yeşil fasulye, bulgur pilavıdır. Ziyaretlerinizde kuzu kesen köy halkı yine de kuzunun yanında size yoğurtlu çorba ya da yeşil fasulye ikram edeceklerdir..

Amasya iline 45 km, Suluova ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün tamamı iki tepe arasında kurulmuş olup köyün ortasından küçük bir dere geçmektedir. Köyün tamamı ormanlık arazi içerisinde bulunmaktadır. Engebeli arazisi ve yollarının bozuk olmamısıyla ziyaretçilerine zor anlar yaşatmaktadır.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde küçük ve büyük baş hayvancılık yapılmaktayken tarımda bölgenin en kaliteli fasulyesini üretmektedirler. Ayşe Kadın Fasulyesi diye ünlenen fasulye, Ladik ve Suluova ilçelerinde satışa sunulmakta ve gerek bölge halkı, gerekse gurbetteki vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesiköy halkı tarafından imece usulüyle yapılmıştır.kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.