Amasya Suluova Oğulbağı Köyü

Amasya Suluova Oğulbağı Köyü

Oğulbağı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Oğulbağı, Amasya ilinin Suluova ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 25 km, Suluova ilçesine 1 km uzaklıktadır. köyün 2 tarafı tepelerle çevrili olup,köyde dere bulunmaktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. 

Bayram arefesi günü köyün kadınları,fırınlara keşkek adında yöresel bir yemeği güveçlere koyup fırınlara sürerler. 

BAYRAM SABAHI

Bayram sabahı namazlar kılınır ve köyün meydanında yuvarlak oluştururlar ve genç yaşlı herkes bayramlaşır.Yuvarlağın ortasında bir kilim üzerine herkes gönlünden ne koparsa bırakır Kadınlar fırınlara sürdükleri keşkekleri ve dolmaları bayram namazı esnasında evlerine götürürler. Evin beyi namazdan gelince herkes bayramlaşır ve sofraya otururlar.

Ekonomisi orta seviye bir köydür. Tarlalarımızın % 80 ve % 90 ı (susuz) kırdır. Buğday, arpa , nohut , mercimek ,fi ,yulaf yetişmektedir. Besicilik büyük baş ve küçük baş hayvancılık yapılır.Son dönemde küçük baş hayvancılığı önem kazanmıştır.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyde barajdan gelen toplamda 10 km uzunluğunda sulama harkı vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.