Amasya Suluova Soku Köyü

Amasya Suluova Soku Köyü

Soku Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Soku, Amasya ilinin Suluova ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 47 km, Suluova ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. ladik e daha yakınız. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.ancak daha onceleri inanclarina bagliliklari nedeni ile 1900 yillarda sofu koyü olarak bilinen adinin daha sonra cumhuriyet doneminde soku koyu olarak degistirildigi rivayet edilmektedir.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardırPTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.derinöz barajı köyümüz sınırları içerisinde olup çok güzel piknik alanları vardır gezilip görülmesini tavsiye ederiz. Koyun baglanti yollari 2015 yilinda da yenileme asfaltlama calismalari da devam etmektedir.cevresi oldukca yesil ormanlik olup dag sporlari ve mevsim avciligina musaittir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.