Amasya Taşova Boraboy Köyü

Amasya Taşova Boraboy Köyü

Boraboy Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Boraboy, Amasya ilinin Taşova ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca emekli maaşları da köy ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.

Yerleşim Cumhuriyet döneminde Erbaa ilçesine bağlıyken Taşova’nın ilçe olmasıyla burasının bir köyü olmuştur. 1952 yılında Taşova'nın Amasya'ya köyde Amasya'ya bağlanmıştır. 1964 yılında da köy isimlerinin Türkçeleştirilmesi kapsamında "Gölbeyli" adını almıştır. 1971’de Gölbeyli'de belediye teşkilatı kurulmuştur.

Amasya iline 58 km, Taşova ilçesine 18 km uzaklıktadır. Boraboy iki mahalleye ayrılmış olup, Boraboy deresi sınır oluşturmaktadır.Kuzeyindeki kısım Bahçelievler, güneyindeki kısım ise Yakakent mahallesi adını taşımaktadır. Köyün batısında Borabay gölü bulunmaktadır.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyde ilkokul vardır ve kullanılmaktadır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var ancak işlev görmemektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.