Amasya Taşova Gemibükü Köyü

Amasya Taşova Gemibükü Köyü

Gemibükü Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Gemibükü, Amasya ilinin Taşova ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 60 km, Taşova ilçesine 5 km uzaklıktadır.Tokat'a bağlı Erbaa İlçesine ise 27 km dir. Köyün iklimi, [Karadeniz İklimi] etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

1945'ten önce ırmağa yakın olup sel baskını set üstü tepeye yerleşim gerçekleşmiştır. Devlet "Afetlar kanunu"na tabi tutarak 20 sene sonra son yerleşim yeri olan tepeye ikamet başlamıştır(1964-65).Köyün evveliyatında, çok eskiden ipek böceği ve kozacılık yapılmıştır.Yemek olarak keşkek çok ünlüdür.Köy coğrafi özelliği itibariyle,ırmak kenarında olduğu için kayıkların bağlandığı yer Gemi-bükü ya da atların ağzına takılan Gem-bükü sözcüklerinden isminin türediği sanılmaktadır.Halkının köye Doğu Anadolu'dan gelip yerleştiği bilinmektedir.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi 1997 yılından itibaren hizmettedir (1997'de muhtar Veysel BOLAT öncülüğünde gerçekleşmiştir). Kanalizasyon şebekesi vardır (Duran UÇAR döneminde yaptırılmıştır). PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Ancak her hafta başı PTT'de görevli memurlar köye uğramaktadırlar. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.