Amasya Taşova Kumluca Köyü

Amasya Taşova Kumluca Köyü

Kumluca Köyü hangi ilimiTaşova Gemibükü Köyüzdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kumluca, Amasya ilinin Taşova ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 63 km, Taşova ilçesine 14 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün eski adı BOLADAN dır . Köyün şu anki adı ise köyün yanından geçen büyük çayın bol miktarda kum getirmesinden dolayı KUMLUCA ismini almıştır.Köy 1992 yılına kadar 2 ye bölünmüş idi aşağı kumluca ve yukarı kumluca diye fakat sonradan kumluca diye birleşti. Köy 1915 yıllarında Rumların terk ettiği anda yakılarak tahrip edilmiştir. Köyün güney tarafı ormanlık bir yapıya sahiptir. Köy düzlük bir alana kurulmuştur.köyde iki tane tarihi kale bulunmaktadır.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyün yemeklerden el yapma gömbesi, sac yağlısı meşhurdur ve bide gömmesi ve yaprak sarması. Son 5 yıl içerisinde köy işsizlik nedeni ile çok sayıda göç vermiştir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi,kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır bir ebe görev yapmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.