Amasya Taşova Şeyhli Köyü

Amasya Taşova Şeyhli Köyü

Şeyhli Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Şeyhli, Amasya ilinin Taşova ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 82km, Taşova ilçesine 43 km uzaklıktadır. Aynı zamanda Samsun Asarcık ve Ladik ilçelerine yol vardır. Asarcık ilçesine 13 ladike ise 50 km'dir Asarcık üzerinden SAMSUN 70 km civarındadır ve Samsuna daha yakındır. Amasya 90 km dir.

Köyün üst taraflarına baraj yapımı düşünülmektedir. Köyümüzün neredeyse tamamı ormanlıkla kaplıdır. merkez mahale(tekke)fındıcak.yalama geriş meşeli gücükgeriş çakılcık ve kuz mahallerimizdir.

KÖYÜMÜZ İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA KURULMUŞTUR.OĞUZ-TÜRKMEN KÖYÜDÜR.
Bölgede karadeniz iklimne yakın bir iklim vardır.bahar mevsimleri bol yağışlı yazları ılık kışları ise kar yağışlıdır ki aralıktan itibaren araçlar köye çıkmakta çok zorlanır.

KÖY HALKI TARIM ORMAN VE HAYVANCILIKLA GECİNİR.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyümnüzde adsl vifi gibi intrnet olanakları mevcuttur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum