Amasya’da 40 Öğretmene ’Stem’ Eğitimi

Amasya’da 40 Öğretmene ’Stem’ Eğitimi

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli "STEM" eğitimi projesi kapsamında 5 gün süreli öğretmen eğitimlerine...

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli "STEM" eğitimi projesi kapsamında 5 gün süreli öğretmen eğitimlerine başladı.

Eğitim proje koordinatörü Mustafa Örgüt, teorik ve uygulamalı sunumlarıyla Araştırma Görevlisi Aytaç Karakaş'ın görev aldığı 40 öğretmene yönelik başlayan eğitimlerin bilimsel araştırma tasarımı, proje ve problem tabanlı öğrenme, STEM bilgisi, STEM aktiviteleri, inovasyon atölyesi, mühendislik tasarımı atölyeleri, eğitsel robotik, ardinio ve programlamaya giriş, matematiksel modelleme, STEM ders planı hazırlama atölyesi konularını kapsadığını söyledi.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan STEM raporu kapsamında fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerini kapsayan programın öğrencileri doğrudan öğrenmeleri için cesaretlendiren, öğrencilerin hayallerine ulaştıran ve öğrendiklerini yeni ve farklı problemlere transfer etmelerini sağlayan bir yaklaşım olarak tanımlandığını belirtti.

Birçok ülkede ekonomik gelişmenin sürdürülebilmesi için öğrencilerine yönelik STEM eğitimine başlandığına değinen Güneş, "Ülkemizin ekonomik gelişiminin sürdürülebilmesi için STEM eğitiminin sistemimize entegrasyonu çalışmalarına başlanması önem arz etmektedir. Her geçen gün ihtiyaçları yenilenen dinamik eğitim sistemimizi çağın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmek üreten, tasarlayan, geliştiren bir nesil yetiştirerek 2023 hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerlememize katkı sağlamak amacıyla hazırlanan STEM eğitim raporunun ilimizde uygulanmasında katkı sunacak projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Amasya’da 40 Öğretmene ’Stem’ Eğitimi

Amasya’da 40 Öğretmene ’Stem’ Eğitimi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.