Amasya’da Demokrasi Nöbeti Başladı

Amasya’da Demokrasi Nöbeti Başladı

Amasya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında yürüyüş düzenlenip ardından demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

Amasya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında yürüyüş düzenlenip ardından demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

Ziyapaşa Bulvarı'nda toplanan yöneticiler ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü. Vatandaşlar "Vatan sana canım feda', "Bir ölür bin diriliriz" şeklinde slogan atıp tekbir getirdikten sonra FETÖ'ye tepki gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından hazırlanan sinevizyon izlendi.

Yürüyüşe Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, MHP İl Başkanı Kadir Kutay Samsun, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz kalkışmasını yapan hainlerin mesleklerine başlarken şerefleri ve namusları üzerine yemin ederek korumakla yükümlü oldukları milletin üzerine yine millete ait olan silahlarla saldırdıklarını belirten Vali Varol, "Korumakla yükümlü oldukları Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Omuz omuza görev yaptıkları kendi arkadaşlarını gözlerini kırpmadan öldürdüler. Vatanda ve millete yapılabilecek en büyük ihaneti gerçekleştirdiler. Türk milletide tarihin en büyük ihanetine tarihin en büyük kahramanlık hikayeleriyle karşılık verdi. Ben bu aziz milletin bir neferi olamaktan gurur duyuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise, "Hain FETÖ'nün yaptığı bu haince girişimin eşi ve benzeri yoktu. Çünkü bu hainler vatandaşlarımızın cebinden çıkan paralarla, ülke savunması için alınan silahları bu milletin üzerine doğrultular. 250 vatan evladımızı şehit ettiler biz bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız özellikle genç nesillerin beyinlerine kazıyacağız. Bu milletin en kutsalı olan inançlarını kullanarak bu millete ihanet ettiler Allah onları kahretsin. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birlikteliğini bozamayacaklar, bizlerde bu birliktelik olduğu sürece değil FETÖ, dünyadaki bütün kapitalist güçler gelsin bu yıkamayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan demokrasi nöbeti için beklemeye geçti.

Amasya’da Demokrasi Nöbeti Başladı

Amasya’da Demokrasi Nöbeti Başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.