Amasya’da Festival Başlıyor

Amasya’da Festival Başlıyor

12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Pazartesi günü başlıyor.

12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Pazartesi günü başlıyor.

12 Haziran 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayan Amasyalıların 98 yıl önceki coşkusunun her yıl düzenli olarak etkinliklerle kutlandığını belirten Vali Salih Işık halka seslenerek, "Etkinlikleri süresince vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerini, cadde ve sokakları bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızla donatmalarının anlamı bu önemli günlerde çok daha büyük olacaktır" dedi.

1. Dünya Savaşı sonunda itilaf devletlerinin Osmanlı Devleti üzerindeki emellerine ulaşabilmek için mağlubiyetin faturasını Türk devletine ve milletine en ağır şekilde ödetmek isteyip sözde barış antlaşması olan Sevr'i imzalattıklarını anımsatan Salih Işık, "Vatanın bütünlüğünün ve milletin bağımsızlığının tehlikede olduğu bir dönemde tek kurtuluşun büyük Türk milletine güvenmekte ve ona dayanmakta olduğunu bilen Mustafa Kemal Paşa 12 Haziran 1919'da Amasya'ya teşrif etmiş ve kendisini karşılayan Amasyalıların "Paşam emrinizdeyiz" sözleri ulu önderin milletine güvenmekte ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Mustafa Kemal Paşa bağımsızlığa giden yol haritasını ve kurtuluş reçetesini 22 Haziran 1919'da ilimizden dünyaya ilan ettiği Amasya Tamimi'nde geçen "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" sözleriyle açıklamıştır. Amasya Tamimi bu yönüyle Cumhuriyetimizin doğum belgesi niteliğini de taşımaktadır" diye konuştu.

Vali Işık açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu tarihi günün yıl dönümünde ülkemizin kurtuluşu için mücadele etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Onların bizlere emanet ettiği ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği noktaya ulaştırabilmek, onlara olan gönül borcumuzdur. Bu kapsamda bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, geçmişimizden ve geleneklerimizden kopmadan, güçlü ve kararlı adımlarla bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda ve her alanda azimle çalışmak ve ecdadımıza layık bireyler olduğumuzu ispatlamaktır. Bu vesileyle tüm Amasyalıların bu onur gününü kutluyor, esenlikler diliyorum."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.