Anamur Çarıklar Köyü

Anamur Çarıklar Köyü

Çarıklar köyü haberleri, Çarıklar köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Çarıklar köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Çarıklar köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Anamur Çarıklar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çarıklarköyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarıklar, Mersin ili Anamur ilçesine bağlı bir mahalledir.Anamur'un Örenle birlikte ilk belde belediyesidir. Belde sınırları içerisinde Alakise Antik Kenti ve Azıtepe bulunmaktadır.1992 yılında belde olmuştur. 30 Mart 2014 tarihinde Yeni yasa gereği Ören ve Çarıklar mahalle olarak Anamur Belediye Başkanlığı'na katıldı. Ören ve Çarıkların yanı sıra 37 mahallesi de mahalle olarak Anamur Belediyesi'ne bağlandı. Bu suretle artık çarıklar beldesi çarıklar mahallesi olarak değişti. Köy 2000`li yılların başına kadar göç alırken bu tarihten itibaren göç vermeye başlamıştır.Çarıklar , Anamur, Mersin'e bağlı bir mahalle olup nüfusu 3.300'ün üzerindedir. Anamur ilçesine uzaklığı 7 km olup ilçeyle aradaki sınırı dragonda çayıdır.1990'lı yıllarda belediye olmuştur. Mahalleleri Efeler mahallesi,Merkez mahallesi ve Kocadut mahallesidir. 30 Mart 2014 tarihinde Yeni yasa gereği Çarıklar mahalle olarak Anamur Belediye Başkanlığı'na katıldı. Okulları Efeler ve Rüştü Kazım Yücelen İÖO.'dur.Çarıklar Beldesi denize kıyısı yoktur. Beldemizin güneyinden Mersin Antalya D 400 karayolu geçer.Beldede Sağlık Ocağı mevcuttur.Beldemiz tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlar.Tarımda Muz , Çilek Domates , Patlıcan, Salatalık yetiştirilmekte olup beldemiz içindeki halde değerlendirilmektedir.Beldemizde hayvancılık yapılmakta olup Anamur ve çevresinde Çarıklar Yoğurdu olarak Yoğurdumuz ve Yer fıstığımız Meşhurdur. Belde yerleşimi Kuzeyden güneye 11 km ve doğu batı yaklaşı 3 km çivarında olup engebeli bir yapıya sahiptir. Beldemizde dağını yerleşim mevcut ulup evler birbirine uzaktır.Yazları Belde halkımız Halkalı yaylasına çıkmakta olup günümüzde muz ve çilek tarımı nedeniyle yaylaya gidiş dönüşler kısa sürmekte bazen günübirlik gidilip gelinmektedir. Yayla abanoz yalasından sonra ağaç deposunundan itibaren (kızıltarla) başlar. Anamur-Ermenek yolunun 60. km'sindedir. Yaylamızda bol miktarda elma, kiraz, ceviz Çarıklarleri vardır. Ayrıca yaygın olmamakla birlikte sondaj ile su çıkartılması sonucu örtü altı seracılık başlamıştı. Yaylamızda elektrik ve telefon bulunmaktadır.

Çarıklar, Mersin ilinin Anamur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yenişehir bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çarıklar köyü resimleri ve Çarıklar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mezitli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Anamur yöresine özgü haber kanalı var mı? Anamur Mersin Arası Kaç Km? Yenişehir Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında AnamurÇarıklarköyünde doğan biri var mı? Anamur Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.