Anamur Emirşah Köyü

Anamur Emirşah Köyü

Emirşah köyü haberleri, Emirşah köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Emirşah köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Emirşah köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Anamur Emirşah köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Emirşahköyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Emirşah, Mersin ilinin Anamur ilçesine bağlı bir mahalledir. 2008 nüfus sayımına göre nüfusu 893'tür.Mahallenin Cumhuriyetten önceki adı Ceritler olarak bilinmektedir. Emirşah isminin kökeni bilinmemekle birlikte köy halkı eskiden yörede bir emir ya da sultan bulunduğuna dair bir efsane söylemektedir. Köy halkının buraya nereden geldiği henüz kesinlik kazanmamakla beraber, Oğuzların Avşar boyundan Ceritler adlı bir oymağın bu köye 16. yüzyılda yerleştiği rivayet edilmektedir. Osmanlı yönetimine isyan eden söz dinlemeyen asi Cerit boyunun Anadolu'nun birçok yerine devlet tarafından dağıtılarak iskan edildiği bilinmektedir. Civarda bulunan iki kilise kalıntısı 1920'li yıllardan önce mahallede ortodoks hristiyan nüfusun varlığına işaret etmektedir. Bu kiliseler 18. ve 19. yüzyılda inşa edilmişledir. Mahalledeki Ortodoks nüfusun Rum mu olduğu yoksa Türk Ortodoks (Karamanlı)mı olduğu bilinmemektedir.Mübadele ile birlikte yöre Rumları gemilere binerek Kıbrıs üstünden Rodos, Meyis adaları ve Atina'ya göç etmişlerdir. Birçok Yörük ailenin ise Toroslar'ın yaylalarından daha verimli elverişli ova topraklarına yerleştiği bilinmektedir. Mahallede bu ailelere bayırlı denmekte ve birçok aile de Sarıkeçili Yörük Obasına mensuptur.[kaynak belirtilmeli]Anamur'a yaklaşık 3 kilometre olan köye asfalt yolla ulaşılabilir. Akdeniz'in ılıman kışları ılık ve yağışlı yazları kurak ve sıcak iklimine sahiptir. Kışın çok yağmur yağar. Bazen günlerce sürer. Yazın ise sıcaktan gündüz dışarı çıkılmaz. Halkın çoğu daha serin yaylalara göçer. Köy halkı tarımla uğraşır. En çok muz, çilek, turunçgiller, mısır, fıstık, bakla, meyve ve sebzenin her türlüsü yetiştirilir. Köy yeşil ve bol ağaçlıktır.

Emirşah, Mersin ilinin Anamur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yenişehir bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Emirşah köyü resimleri ve Emirşah köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mezitli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Anamur yöresine özgü haber kanalı var mı? Anamur Mersin Arası Kaç Km? Yenişehir Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında AnamurEmirşahköyünde doğan biri var mı? Anamur Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.