Anamur Ören Köyü

Anamur Ören Köyü

Ören köyü haberleri, Ören köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Ören köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Ören  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Anamur Ören  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ören köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ören Mersin ilinin Anamur ilçesinde bir mahalledir. İlçe merkezinin yedi kilometre güney batısında ve 36°02′K 32°47′D koordinatlarında yer alır. Ören adını yörede bulunan Anemurium antik kentinden almıştır.[1] Türkiye'nin Akdeniz sahilindeki en güney noktasında yer alır. 1911 yılında Fransızlar tarafından yapılmış olan deniz feneri de belde sınırları içindedir.Ören ilkçağda Fenikeliler tarafından kurulmuş daha sonra Hititlerin eline geçmiştir. Pers ve Iskender imparatorluklarının eline de geçen Ören MÖ 323 de Selevkosların parçası olmuş, daha sonra önce Kilikya korsanlarının daha sonra Roma İmparatorluğunun eline geçmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise Anamur kentinin gelişmesi sonunda eski önemi kalmamıştır. Yakin zamana kadar belediyesi olan bir yerleşim yeri iken Büyükşehir Belediyeleri yasasına göre belediye hizmetleri Anamur'a devredilmiştir. 2018 rakamlarına göre nüfusu 4352 dir.

Ören , Mersin ilinin Anamur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yenişehir bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ören  köyü resimleri ve Ören  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mezitli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Anamur yöresine özgü haber kanalı var mı? Anamur Mersin Arası Kaç Km? Yenişehir Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında AnamurÖren köyünde doğan biri var mı? Anamur Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.