Anaokulunda Çevre Bilinci Eğitimi

Anaokulunda Çevre Bilinci Eğitimi

Anaokulu öğrencilerinin çevre bilincini kazanması için TEMA Vakfı ile yapılan ortak çalışmada öğrencilere ağaç diktirilerek çevreden atık madde toplattırıldı.

Anaokulu öğrencilerinin çevre bilincini kazanması için TEMA Vakfı ile yapılan ortak çalışmada öğrencilere ağaç diktirilerek çevreden atık madde toplattırıldı.

Eğitimin anaokulu temelli başladığını belirten Okul Müdiresi Nur Tiryakioğlu, çevre bilincini öğrencilerine anlatarak değil de onları çevreye adapte ettirip çevresel sorunları yaşatarak bilinç kazandırdıklarını söyledi.

Çevre Günü dolayısı ile gerçekleşen etkinliğe katılan öğrenciler ağaç dikip çevresel atıkları toplarken öğretmenleri de çocuklarla yapılan etkinliğe katıldı. TEMA görevlilerinin de desteğini alan öğrenciler, neden ağaç dikilmesi gerektiğini ve çevreyi kirletmenin oluşturacağı sorunları yaşayarak öğrendi.

Yapılan etkinliğin en önemli tarafının kazanılan bilinç olduğunu anlatan Tiryakioğlu, "Bulunduğumuz ortam yaşam alanımız bizim çevremiz ise çocuklarımız da o çevrede çevre bilinci eğitimi kazanmalı, neyi biliyor ne kadar algılıyor ve öğrendiklerimizi çevremize ne denli uyguluyoruz eğitimleri ile çocuklarımızın her birinin kazanımlarını birebir gözlüyoruz."dedi.

Çocuklarının çevreyi basite almamaları eğitimi ile geleceğe güvenle bakabileceklerini anlatan okul müdiresi Nur Tiryakioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaşamlarımızı sürdürmek için çocuklarımızın geçmişlerinin ve geleceklerinin farkında olmaları gerekir. Çocuklarımıza çevrelerine geçmişte nasıl sahip çıkarlarsa gelecekte de güzel bir çevre bırakarak iyi bir yaşam alanı oluşturacaklarını anlatıyoruz. Onlardan bizlere gelen sorular ise bazen bizleri beklediğimizin üstünde düşündürüyor.

Çevrenin önemini kavrayan bir bireyin hayatının her alanında önemli kazanımlar elde edeceğini çok iyi biliyoruz. Geri dönüşüm, enerji, su, toprak, hava, plastik, her türlü atık madde hakkında bilinçli yetiştirdiğimiz çocuklarımız sahip olduğumuz çevrenin de önemini bizlere anlatıyor. Bu nedenle ağaç yaşken eğilir sözünü bizler çocuklarımız da uyguluyoruz.

Yaptığımız ufak müdahalelerle dahi çevrenin nasıl bozulduğunu verdiğimiz derslerimizle öğrencilerimize gösteriyoruz. Bilinmeli ki çevre bilinci doğa ile onu tüketen insanların dengeli kullanımları sonucu oluşur. Her birey sorumluluğunu yerine getirirse düzenli bir çevreye sahip olacağımıza inanıyorum"

Okulda TEMA Vakfı ile başlatılan etkinlik çocukların öğretmenleri ile ağaç dikimleri ve hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.

Anaokulunda Çevre Bilinci Eğitimi

Anaokulunda Çevre Bilinci Eğitimi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.