Ankara Antlaşması nedir? Ankara Antlaşması (ECAA) Vizesine kimler başvurabilir?

Ankara Antlaşması nedir? Ankara Antlaşması (ECAA) Vizesine kimler başvurabilir?

Ankara Antlaşması nedir? Ankara Antlaşması (ECAA) Vizesine kimler başvurabilir? ECAA ile Süresiz Oturma ve İngiltere vatandaşlığı alınır mı? Ankara Antlaşması Vizesi için yapılan başvurularda aranan kriterler nelerdir?

Ankara Antlaşması nedir? Ankara Antlaşması (ECAA) Vizesine kimler başvurabilir? ECAA ile Süresiz Oturma ve İngiltere vatandaşlığı alınır mı? Ankara Antlaşması Vizesi için yapılan başvurularda aranan kriterler nelerdir? İngiltere'de Ankara Antlaşması Vizesi ile hangi haklar elde edilir? Ankara Antlaşması Vizesi için yapılan başvurularda aranan kriterler nelerdir? Ankara Antlaşması -Turkish ECCA Business- Vizesinin Sağladığı Olanaklar nelerdir? soruları Ankara Antlaşmasının bitimine sayılı günler kala araştırılıyor. İşte Detaylar...

Ankara Antlaşması nedir?

Ankara Antlaşması (European Community Association Agreement - ECAA ), 1963 yılında Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri ile Türkiye arasında Ankara'da imzalanmıştır. Bu antlaşma çerçevesinde hayata geçirilen Ankara Anlaşması (ECAA) Vizesi, Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşlarına İngiltere Birleşik Krallığı’nda kendi işini kurma ve İngiltere’de yerleşik yaşama hakkı sağlayan vize tipidir.

Ankara Antlaşması İngiltere vizesi başvurusunda bulunan kişilerin İngiltere’de iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu yoktur. Kişi eğitimini aldığı ya da meslek edindiği iş ile ilgili alanda çalışabilmektedir. Örneğin; Ankara Antlaşması vizesine başvuran kişiler İnşaat ofisi ya da mağaza açabileceği gibi İngiltere’de ikamet ettiği adresi göstererek pazarlama, şoförlük gibi hizmetler de verebilir. Ancak kişiler İngiltere vize başvurusunda beyan ettikleri mesleği yapmakla yükümlüdür.

Ankara Antlaşması (ECAA) Vizesine kimler başvurabilir?

Ankara Antlaşması (ECAA) İngiltere vizesine İngiltere’de iş kurmak isteyen, bu konuda yeterli bilgi ve deneyime sahip, 18 yaşını aşmış ve yapacağı işe yetecek kadar sermayesi bulunan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir.

ECAA ile Süresiz Oturma ve İngiltere vatandaşlığı alınır mı?

2018 yılına kadar Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere’ye giriş yapan kişiler başlangıçta 1 yıl devamında ise 3 olmak üzere toplam 4 yıl çalıştıktan sonra, süresiz oturum için başvuru yapabilmekteydi. Fakat 2018 yılında yapılan değişiklikle bu süre 5 yıla çıkartılmıştır. Süresiz oturum hakkı elde eden kişilerin sadece kendi işini yapma zorunluğu ortadan kalkar. Böylece kişi, başka bir işte ya da hem kendi işinde hem de başka bir işte çalışma hakkını elde eder.

Aynı şekilde 2018 yılında yapılan diğer değişiklikle Ankara Antlaşması vizesi sahibi kişiler için Vatandaşlık ve İngiliz pasaportu alabilmek için İngiltere'de yerleşme süresi 5 yıldan 6 yıla çıkartılmıştır. 6. yılın sonunda Ankara Antlaşması vizesi sahibi kişiler Vatandaşlık Başvurusunda bulunma ve İngiliz pasaportu alma hakkı kazanır.

Ankara Antlaşması Vizesi için yapılan başvurularda aranan kriterler nelerdir?

♦ Başvuru sahibinin İngiltere'de serbest meslek sahibi olarak  çalışabileceği yeterliliğe sahip olmak

♦ Yapılacak işin gerektirdiği miktarda sermayeye sahip olmak.

♦ Yapılacak iş kar edene kadar İngiltere'deki kendinin ve aynı vize ile İngiltere'ye götürdüğü ailesinin hayatını idame ettirebilecek birikime sahip olmak.

♦ İşinizi ve İngiltere'deki hayatınızı yürütebilecek kadar İngilizce bilmek.

İngiltere'de Ankara Antlaşması Vizesi ile hangi haklar elde edilir?

♦ İngiltere'de Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere’ye giriş yapan kişiler burada yerleşik yaşama hakkına sahip olurlar.

♦ Bu kişiler İngiltere’de kendi işini kurabilir ya da mevcut bir şirkete ortak olabilirler. Ancak kişilerin İngiltere’de iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu yoktur. Kişilerin hem kendi işlerini yapıp hem de ek bir işte çalışmalarına izin verilmez.

♦ Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere’ye yerleşen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere vatandaşlarına sunulan ücretsiz eğitim ve sağlık gibi haklardan faydalanabilirler.

♦ Ankara Antlaşması vizesi kapsamında İngiltere’ye yerleşen kişiler bakmakla yükümlü oldukları kişileri yanlarında götürebilirler ve bu bireyler kişinin vize süresi kadar vize süresine sahip olurlar. Aile bireyleri kişinin vize başvurusunda beyan ettiği mesleği yapmakla yükümlü değildir. İstedikleri diğer bir alanda çalışabilirler.

♦ Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere’ye yerleşen kişiler askerlik hizmetlerini 37 yaşına kadar erteleyebilir ve bedelli askerlik hakkından faydalanabilirler.

Ankara Antlaşması -Turkish ECCA Business- Vizesinin Sağladığı Olanaklar nelerdir?

1- Ailenizle Birlikte İngiltere’de Yaşamak

Ankara Anlaşması kapsamında kazandığınız İngiltere’ye göçmenlik fırsatı tüm ailenizi kapsamaktadır. Bu şekilde eşiniz ve 21 yaşından küçük çocuklarınız da sizinle birlikte İngiltere’ye yerleşme hakkına sahip olurlar.

2-Aileniz İçin İngiltere’de Çalışma Özgürlüğü

Ankara Antlaşması Vizesi ile sizinle birlikte İngiltere’de yaşamaya başlayan aile bireyleriniz, İngiltere’de çalışma iznine sahip olurlar. Yatırımcı olarak sizin kendi işinizi kurma zorunluluğunuz varken, aile bireyleriniz istedikleri işte çalışabilirler.

3- Beş Yılda Süresiz Oturum İzni

İngiltere’de yaptığınız iş ile kendi yaşam giderlerinizi karşılayacak kadar gelir elde ediyorsanız ve 5 yıl boyunca bu standardı sağlamayı başardıysanız, 5. Yılın sonunda İngiltere’de süresiz oturma iznine başvuru hakkı kazanırsınız. Bu sürenin sonunda; İngiltere’de çalışma konusunda tamamen özgür kalmanızı sağlar. Dilerseniz yaptığınız işe devam edebilir, yeni bir iş yeri açabilir ya da bir başkasının yanında çalışmaya başlayabilirsiniz.

4- İngiltere Vatandaşlığı & Çifte Vatandaşlık

İngiltere’de süresiz oturum izni hakkına sahip olduktan 1 yıl sonra tüm aileniz ile birlikte İngiltere vatandaşlığına Türk vatandaşlığından çıkmadan başvuruda bulunabilirsiniz.

5- Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Ankara anlaşması -ECAA vizesi- ile İngiltere’de aldığınız oturma izni size ve ailenize , ülkedeki tüm sağlık birimlerinden ücretsiz sağlık hizmeti alma hakkı veriyor.

6- Ücretsiz Eğitim

İngiltere’de ilk ve ortaöğretim zorunludur ve devlet okulları ücretsizdir. Yeteri kadar İngilizce bilmeyen öğrenciler ek derslerle İngilizceleri geliştirilir ve okula hızlı bir adaptasyon sağlanır.

7- İngiltere’de Size Ait Eviniz Olsun

Ankara Anlaşması –ECAA- vizesi ile  Mortgage kullanarak İngiltere’den ev satın alma koşulları İngiliz vatandaşlarından farklı değildir. Daha önce İngiltere’deki bankalardan kredi ya da kredi kartı kullanmamış kişilerin konut kredisi almaları daha zordur ancak bunun dışında bankaların koyduğu koşullar doğrultusunda ev kredisi alabilmeniz mümkündür. Detaylı bilgi için anlaşmalı Mortgage danışmanlarımıza başvurabilirsniz.

8-İngiltere Oturum İzni Süresi ve İngiliz Vatandaşlığı

ECAA vizesi almaya hak kazanan başvuru sahibine ilk önce 12 ay için İngiltere’de oturma izni verilir. 1 yılın sonunda oturma izninizi uzatabilmeniz için aşağıda belirtilen şartları sağlamanız gerekir.

♦ 12 ay boyunca herhangi bir kamu fonundan yararlanmadan hayatınızı devam ettirmiş olmanız

♦ İngiltere’de kurduğunuz işin yönetilmesinde ve gelişmesinde aktif rol almış ve başka bir yerde çalışmamış olmanız

♦ Kurduğunuz işin devam ediyor olması ve devam etme olanağına sahip olması

♦ Eş ve çocuklar çalıştılar ise, onların gelirlerine muhtaç olmadan sadece kurduğunuz iş ile tüm ailenin geçimini sağlayacak kadar gelir elde etmiş olmanız gerekmektedir.

1 yılın sonunda ECAA vizeniz, (yukarıdaki koşulların sağlanması durumunda) 3 yıl daha uzatabilirsiniz. Sonrasında alacağınız ikinci 3 yıllık oturum izniniz devam ederken, İngiltere’de bulunduğunuz toplam 5 yılın sonunda İngiltere’de süresiz oturum için başvuru yapabilirsiniz. Süresiz oturum izninize onay verildikten 1 yıl sonra da İngiliz vatandaşlığı için başvuru hakkınız doğacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.