Ankaralıların ürünlerinin satıldığı Başkent Market'in ilki açıldı

Ankaralıların ürünlerinin satıldığı Başkent Market'in ilki açıldı

Kırsal kalkınma için destek başlatan Yavaş, Ankara'da kadın kooperatiflerinin, birliklerin ve çiftçilerin ürettiği ürünleri Halk Ekmek garantisiyle satın alarak Başkent Market'te Ankaralılarla buluşturmaya başladı.

Ankara Halk Ekmek bünyesinde ilki Etimesgut ilçesinde açılan marketin ürünleri Ankara'da üretim yapan kadın kooperatifleri ve birliklerden sağlanıyor.

Baldan pekmeze, reçelden tarhanaya, sirkeden erişteye, helvadan bazlamaya kadar el emeği ürünler Başkent Market'in raflarına taşındı. Ankara'ya özgü ve kadın elinin değdiği, ekonomik olarak yurttaşa ulaştırılan birbirinden lezzetli yöresel ürünler ilk günden yoğun ilgi gördü.

Ankara'nın ilçelerinde üretilen doğal ürünlerin yer aldığı marketlerin yerel üreticiyi desteklemeyi amaçladığını belirten Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bize verdiği en önemli görevlerden bir tanesi Başkent Market'in kurulmasıyla ilgili çalışmalardı. Kırsal kalkınmaya hizmet etmek amacıyla maketimizin tüm ürünlerini Ankara çevresinde kurulmuş kooperatiflerden aldık. Satışa sunduğumuz ürünlerin birçoğu da Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ürünler. Mağazalarımızın sayısını kısa sürede farklı ilçelerde yaygınlaştırarak, yerel ürünlerin satış potansiyellerini yükseltmek istiyoruz."

Açılan markette ürettikleri ürünleri satışa sunulan Beypazarı Kınalı Eller Kadın Kooperatif Başkanı Serpil Deniz, "Beypazarı'nın baklavası, sarması ve tüm doğal ürünleri Başkent Market'te yerini aldı. Sağlıklı ve doğal beslenmek isteyen herkesi bekliyoruz. Desteklerinden dolayı da Mansur Yavaş'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanırken, Kızılcahamam Yabanobası Kooperatif Başkanı Elif Yılmaz ise, "Kadınların elinin değdiği her şey çok güzeldir. Mansur Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ederiz" dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.