Antakya Küçükdalyan Köyü

Antakya Küçükdalyan Köyü

Küçükdalyan Köyü haberleri, Antakya Küçükdalyan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükdalyan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Küçükdalyan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Antakya  Küçükdalyan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükdalyan köyü son dakika gelişmeleri, Küçükdalyan köyüne özgü yemekler, Antakya  Küçükdalyan köyünün tarihi, Küçükdalyan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükdalyan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükdalyan, Hatay ilinin Antakya  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükdalyan köyü resimleri ve Küçükdalyan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Antakya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Antakya Hatay Arası Kaç Km? Antakya Hava Durumu? Antakya Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Antakya  Küçükdalyan Köyünde doğan biri var mı? Antakya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükdalyan mahallesi Hatay ilinin Antakya ilçesine bağlı olan mahalledir.Belediye Hac Dağı, Maşuklu Beldesi, Asi Nehri ve Antakya Belediyesi ile çevrilidir. Küçükdalyan, Asi Nehri'ni sınır olarak almış ve hac dağı(silpius) arasında kalmaktadır. Antakya ile Küçükdalyan Beldesini ayıran dere; halk diliyle Hacı Kürüş olarak anılan deredir. Antakya Şehir merkezine yaklaşık 1 km mesafededir.
Halk, Arapça dilinin kısmen yerellesmiş ve kreol haline gelmiş bir şeklini kullanmaktadır. Özellikle Arapça okuma ve yazma bilmeyen genç nüfusun günlük konuşmalarda kullandığı bu Arapçanın içinde, Arapça Fonetik ve söyleniş kurallarına uygun hale getirilerek telaffuz edilen birçok Türkçe kelime vardır. Günümüzde bölge halkının tamamına yakınının Arapça konuşmasına karşın, Arapça okuma-yazma bilenlerin sayısı, genellikle yok denecek azdır. Özellikle yeni nesil gençlerde Arapça kullanımı giderek düşmektedir.
Uygun iklim sayesinde her türlü sebze ve meyve yetişmektedir. Sebze tarımı genellikle mevsime uygun yapılmaktadır.Beldede iki edet İlköğretim okulu vardır ancak günümüzde yalnızca Mahmut Yarim İlköğretim Okulu faaliyettedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.