Antakya Serinyol Köyü

Antakya Serinyol Köyü

Serinyol Köyü haberleri, Antakya Serinyol köyü güncel son dakika gelişmeleri, Serinyol köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Serinyol köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Antakya  Serinyol köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Serinyol köyü son dakika gelişmeleri, Serinyol köyüne özgü yemekler, Antakya  Serinyol köyünün tarihi, Serinyol köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Serinyol köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Serinyol, Hatay ilinin Antakya  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Serinyol köyü resimleri ve Serinyol köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Antakya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Antakya Hatay Arası Kaç Km? Antakya Hava Durumu? Antakya Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Antakya  Serinyol Köyünde doğan biri var mı? Antakya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Serinyol mahallesi Hatay ilinin Antakya ilçesine bağlı olan mahalledir.Serinyol'un batısında Amanos Dağları, doğusunda Amik Ovası uzanır. Bedirge Çayı ile birlikte birkaç küçük dere Amanoslar'dan doğup ovaya inerek Asi Nehri'nin kolu Karasu ile birleşir. Tarım sulak ve zengindir (Pamuk, zeytin, tahıllar, turunçgiller, mevsimlik sebzeler). Hayvancılık da yapılır.
Tarıma dayalı sanayi olarak, pamuk işleyen "Çırçır ve Prese" Fabrikası, Bulgur Fabrikası, ovanın kenarında "Hataş" Konserve-Salça Fabrikası, zeytinyağı fabrikası vardır. E-5 karayolu kenarında kasabanın girişinde Serinyol Orman Fidanlığı yer alır. Burası çok uzun zamandır bulunduğu il ve çevresi için değişik ağaç türü fidanlarının yetiştirildiği yerdir. Bedirge Çayının Amanoslardaki kaynağına doğru yukarı çıkan vadilerde mesire yeri olarak da sıkça gidilen ormanlık alanlar vardır. Dağlardan inen suların ovada açılan derin kuyulardan güçlü bir şekilde çıktığı "Artezyen" kuyular mevcut olup, Serinyol'un bu sularının bir kısmı yakın zamanda döşenen tesisatla Antakya'nın Çekmece Beldesi'ne de içme suyu olarak yönlendirilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.