Antalya Akseki Cendeve Köyü

Antalya Akseki Cendeve Köyü

Cendeve Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Cendeve, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir mahalledir. Bilge Umar’a göre eski adı Kandyba’dan Cendeve olmuştur. Örnek olarak bu isimde başka bir yerleşimin olmasından söylüyor. Başka bir rivayete göre mahallenin eski adı Cumalı’dır. Kayıtlarda eski Bergos yeni Mahmutlu mahallesine bağlı bir mahalle olarak geçmektedir.

Elhac Hüseyin tarafından mahallede bir cami inşa edilmiştir.

Cendeve Kalıntıları: Mahallenin girişinde Deveyolu Mevkiinde (Eski Kervan yolu olmalı) mimari parçalar, onun aşağısında Kale Kalıntıları vardır. Yine Şadırvan Tepesinde kalıntılar bulunmaktadır. Antalya iline 145 km, Akseki ilçesine 15 km uzaklıktadır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardırkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.