Antalya Akseki Mahmutlu Köyü

Antalya Akseki Mahmutlu Köyü

Mahmutlu Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Mahmutlu, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 120 km, Akseki ilçesine 26 km uzaklıktadır.

Mahmutlu Köyü Akseki yöresinin en eski ve en uğrak mahallesidir. Eskiçağdan bu yana yerleşim yeri olan Mahmutlu'nun eski adı Bergos.Bu isim latince olup anlamı kaledir, Türkçemize de Burgaz olarak girmiş bir kelimedir.

Türklerin Anadoluya göçleriyle birlikte Bergosun yerli sakinlerinin kaçtıkları anlaşılmaktadır. Bunu Topaz(papaz) tepesi, şahmandar, iskender kayası gibi tarihi mevkilerde bulunan kalıntılardan anlıyoruz, ayrıca gevurini denilen mağradada saklanmış eşyalar bulunmuştur. Burdan anlaşılacağı gibi mahallenin Rum sakinleri Türklerin gelmeleriyle birlikte eşyalarını Türkler sürüldükten sonra tekrar almak üzere gömmüşler ancak bir daha Bergosa dönememişlerdir. Onlardan yadigar Biros adı, mezarları ve yapı taşları kalmıştır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede ilköğretim okulu vardır, ancak kullanılmamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.