Antalya Akseki Menteşbey Köyü

Antalya Akseki Menteşbey Köyü

Menteşbey Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Menteşbey, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 155 km, Akseki ilçesine 15 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köy Akseki yöresindeki en eski yerleşim yeridir. Eski adı GÖDENE, bölgede Selçuklular'ın bölgeyi ele geçirmesine kadar hüküm süren GODEN krallığın'dan geldiği bilinmektedir. Mahallenin Irmak tarafındaki tepede bulunan kale kalıntıları GODEN krallığının kalıntılarıdır. Bölge Selçuklu yönetimine girmesi ile birlikte köye yerleşen Türkmen boyları tarafından köy Türkleştirilmiştir.İsmini Selçuklu Komutanı Menteşbey'den almıştır.Osmanlı İmparatorluğu zamanında köye eşrafından İmparatorluğun yargı sistemine Kadı yetiştirilmekle ünlenmiştir.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede, ilköğretim okulu bulunmakta fakat faal değildir, taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır fakat faal değildir.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.