Antalya Akseki Sarıhaliller Köyü

Antalya Akseki Sarıhaliller Köyü

Sarıhaliller Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Sarıhaliller, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya'ya 160 km. uzaklıktadır. Akseki'nin 7 km. batısındadır.

Anadolu'daki Türkleşme hareketleri sonucunda Orta Asya'dan göç eden Halil, Abbas, Hacı isimli kardeşler yerleştikleri yerlerde isimleriyle anılan köylerin kurulmasını sağlamışlardır.

Bu köyler: SARIHALİLLER, SARIHACILAR, SARIABBAS (Sırabbas) köyleridir. Lakin Sırabbas'ta şu an yerleşim yoktur. Ayrıca Osmanlı arşivlerinde mahallenin ismi Sarıhaliller diye geçer.

Arazi darlığı ve verimsizliği nedeniyle yapılan zirai faaliyetler aile ihtiyacına karşılamaya yöneliktir.Arazinin engebeli olması nedeniyle tarımsal makineleşme yoktur.Şu an mahallede 2 traktör bulunmaktadır.Köylüler geçimlerini hayvancılıktan sağlar.En çok keçi yetiştirilir.Aile ihtiyacını karşılamak için büyük baş hayvanda beslenir.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede, iki adet ilköğretim okulu vardır öğrenci azlığı sebebiyle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik 1980'den sonra tesis edilmiştir ve sabit telefon vardır. Mahallede içme suyu şebekesi olsa da içme suyu kuyulardan (sarnıçlardan) karşılanmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.