Antalya Akseki Taşlıca Köyü

Antalya Akseki Taşlıca Köyü

Taşlıca Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Taşlıca, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir mahalledir. Köylü ekonomisinin bir kısmını ticari bir kısmını ise tarımsal uğraşlarla karşılar.Mahallenin yol güzergahı üzerinde oluşu kısmen ekonomik canlılık katar.

Eski adı Kilisali olan Taşlıca vaktiyle Murt denilen bir köyle beraber mütaala edilerek Taşlıca Maa-Murt adı ile anıldı. Murt bir müddet nahiye merkezi olarak vazife gördü. Mahallenin ne zaman kurulduğuna dair kesin bir kayıt olmamakla beraber Roma ve Selçuklular devrinin izlerine rastlamak mümkün. Taşlıca, Toros Dağları'nın bir vadisinde ve Tuzaklı Dağı'nın yamacında kurulmuştur.

Akseki'nin güneyinde yer almaktadır.Köy sınırına dahil en düşük yükselti 480 metre ile Ferfir denilen dinlenme alanıdır.En yüksek noktası ise 1700 metre civarında olan Tuzaklı dağıdır.Yerleşim yeri alanı yükseltisi ise 500-550 metre arasındadır.mahallenin güney kısmını çam ormanları kuzey kısmını ise ardıç ormanları kaplar.antalya il merkezine 125 manavgata 52 serik'e 88 akseki'ye 24 km dir. Konya-Antalya karayolu üzerindedir.Toplam 15 mahallesi ilçeye ve il merkezine bağlar.Manavgatlıların yayla göçlerinin büyük bir kısmının geçiş noktasını oluşturur.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

2010 nüfus verilerine göre 750 kişi köy sınırları içerisinde yaşamaktadır.Mahallenin nufusu sürekli artış gösterir bunun sebebi ise konumu ve olanakları sebebiyle çevre köylerden göç alması olarak görülebilir.

Mahallede Kanalizasyon düzeni vardır.8 yıllık eğitim veren okulu vardır.Su şebekesi vardır.Sağlık ocağı vardır kurum hizmet vermeye başladığından beri sürekli görevli doktor ve diğer sağlık elemanları bulunmaktadır.Ayrıca 2010 yılı içerisinde yapılan, tarımsal faaliyetleri geliştirmek amaclı kapalı sistem sulama şebekesi vardır.Okuldaki eğitim seviyesi Antalya ortalamasının oldukça üzerindedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.