Antalya Alanya Fakırcalı Köyü

Antalya Alanya Fakırcalı Köyü

Fakırcalı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Fakırcalı, Antalya ilinin Alanya ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 187 km, Alanya ilçesine 49 km uzaklıktadır. 

30 Mart 2014 seçimleri ile Alanya ilçesine bir mahalle olarak bağlanmıştır. Mahallenin adının gelişi Fakir Ali isminde bir kişinin Mut dolaylarından gelip köye yerleşmesi ile Fakırcalı (Fakirceali) olmuştur. Kaşlıoğlu mahallesinde Roma İmparatorluğu döneminden kalma tarihi bir kemer köprü bulunmaktadır.Köyümüz çok köklü bir tarihe sahiptir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ama tarım daha yaygındır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ama bakımsızlıktan dolayı çalışmıyor. Mahallede kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır ama mahallenin biçok yerinin yolları çamurdan geçilmez, çünki mahallelerin içlerinde asfalt yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Ama bozuk o da çalışmıyor.Ayrıca mahallenin okulunun kötü olması ve onarıma ihtiyaç duyduğundan okulda ders verilememektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.