Antalya Alanya Okurcalar Köyü

Antalya Alanya Okurcalar Köyü

Okurcalar Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Okurcalar, Antalya ilinin Alanya ilçesine, bağlı bir mahalledir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle olmuştur. 

Yerleşim olarak çok eski bir tarihi sahip olan belde de ilk yerleşimin MÖ 3000 yıllarında başladığı tahmin edilmektedir. Tarih boyunca birçok denizci toplumun için yerleşim yeri olmuştur. Bizanslılarda, Selçuklularda ve Osmanlı İmparatorluğu zamannında kervanların duraklama noktası olarak kullanılmıştır.

Manavgat-Alanya ilçeleri arasında Akdeniz'e dökülen 62 km uzunlukta, hızlı akan bir çaydır. Kaynağını Orta Toroslar'ın 2.647 rakımlı Akdağ ve Kuşak dağlarından alır; beraberinde getirdiği topraklardan oluşmuş çakıllı bir alanda denize karışır. Eskiden bu çayın üzerinde çok sayıda su değirmeni bulunuyordu.

Alara çayı sıradan bir çay değildir. Onun kıyısından asırlar boyunca pek çok tüccar, gezgin gelip geçmiş. Selçuklular döneminde, iki önemli kent olan Konya ile Alaiye’ye bağlayan ticaret yolu Alara çayını izleyerek Akdeniz’e inmiş. Alarahan Kervansarayı bu ticaret yolunun son konaklama yerlerinden biri olarak hizmet etmiş.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Günümüzde çay kenarında özellikle Alarahan'ın bulunduğu bölgede birçok balık lokantaları bulunmaktadır. Ayrıca bu bölgelerde çayda yüzmekte mümkündür. Çay bölgenin tarımsal açıdan da büyük bir su kaynağı oluşturmaktadır. Çay üzerinde iki tane sulama kanalı bulunmaktadır.

Denize doğru yaklaşık bir kilometrelik bir girintiden oluşan burun Karaburun ismini almıştır. Aynı zamanda burunun olduğu bölge de Karaburun olarak isimlendirilir. Burunun batı tarafından denizden içe doğru güzel bir koy bulunmaktadır. Güzel bir sahile sahip olan koyda karadan yaklaşık 300 metre içeride bir ada bulunmaktadır. Burada günlük yat turları, su sporları, dalış faliyetleri gibi birçok turistik aktiviteler yapılmaktadır. Bu koy tarihte birçok denizci topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Sahilde kendi haline terk edilmiş birçok tarihi harabe bulunmaktadır.

Yetiştirilen başlıca tarım ürünleri; muz, narenciye ve baklagillerdir. 10-15 yıl öncesine kadar halkın büyük bir kısmı geçimini tarımdan sağlarken günümüzde tarım eski popülerliğini kaybetmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.