Antalya Alanya Paşaköy

Antalya Alanya Paşaköy

Paşaköy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Paşaköy, Antalya ilinin Alanya ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 153 km, Alanya ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köy sınırlarından başlayarak çam,meşe ve akdeniz'in doğal bitki örtüsü olan maki ormanıyla kaplıdır.Köy adeta yeşillikler içinde kaybolmaktadır.

Mahallede zeytin,badem,kayısı,şeftali yani aklınıza gelebilecek her türlü meyve ve sebze yetiştirilmektedir.

Köy adını hamdullah emin paşadan almıştır.mahallede hamdullah emin paşaya ait vakıfa bağışlanmış birçok arazi bulunmaktadır.Köyun güneyin de olan yumru tepesinde,bir topçu taburu tarihte bulun muştur,bundan dolayı mahallenin diger adı da topçu dur.

köy girişin de,topçu taburunun kulladıgı su sarıncı bulunmaktadır.köy camisi mahallenin en güzel yerindedir ve tarihi eskidir. Mahallenin ekonomisi tarım,hayvancılık ve turizme dayalıdır. mahallenin genç nüfusu çoğunlukla turizm bölgelerinde turistik tesislerde çalışmaktadır.Son yıllarda sebze ve meyve üretimi artmıştır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak 1999 yılından bu yana kapalıdır . Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun (bir bölümü)asfalt olup alanya ilçe merkezine 13 km uzaklıkta olan mahallenin yolunun tamamının niye asfalt olmadığını anlamak mümkün olmasada,,mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.camisi vardır. lojmanı yoktur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.