Antalya Elmalı Afşar Köyü

Antalya Elmalı Afşar Köyü

Afşar Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Afşar, Antalya ilinin Elmalı ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin adı 24 Oğuz boyundan biri olan Avşarlardan gelmektedir. Antalya iline 146 km, Elmalı ilçesine 36 km uzaklıktadır.

Mahallenin ekonomisi meyvecilikle geçimlerini sağladıkları, Meyvecilik olarak Elma ön plandadır. Elmadan başka armut şeftali kayısı gibi meyvelerde yoğunluktadır. Kalite olarak da çevre köylere göre daha kaliteli ve daha renkli meyveleri bulunmaktadır. Mahallede gelişmekte olan yayla seracılığı ile köy ekonomisi büyüme eğilimine geçmiştir, ayrıca yaylaları ile güzel bir köy olup yayla turizminde büyük ilerlemeler sağlamıştır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede ilköğretim okulu mevcut olup eğitim verilmemektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.