Antalya Elmalı Pirhasanlar Köyü

Antalya Elmalı Pirhasanlar Köyü

Pirhasanlar Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Pirhasanlar, Antalya ilinin Elmalı ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 126, Elmalı ilçesine 7 Km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Elmalı kültür havzasının Vahhabi Ümmi, Eroğlu Nuri, Sinan-ı Ümmi silsilesinden halveti ocağı erenlerinden Pirhasan Efendi tarafından 1800'lü yıllarda kurulduğu tahmin edilmektedir. Halvetiliğin son kuşaklarından olan Pirhasan Efendi bu bölgeye yerleşmiş, çocukları ve torunları tarafından köy haline getirilmiştir. Mahalledeki ailelerin çoğunluğunun akraba olması bu yüzdendir. Pirhasan Efendinin Sinan-ı Ümmi Hazretlerinin 5. torunu olduğu tahmin edilmektedir. Şu an, mahalledeki orta yaşlarda 6. kuşak Pirhasan efendinin torunlarıdır. Pirhasan efendinin mezarı, köy meydanındaki caminin güneydoğusunda bulunmaktadır. Yürükler, Hacıhasanlar, Hacılar,Veliler,Haceller,Çiller,Taklar gibi sülaleler bulunmaktadır.Büyük çoğunluğu yörüklerden oluşmaktadır. Yakın tarihimizin karanlığı Elmalı Canlarının eserleri çözüldükçe daha net ortaya çıkacaktır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.