Antalya Gazipaşa İnalköy Köyü

Antalya Gazipaşa İnalköy Köyü

İnalköy Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

İnalköy, Antalya ilinin Gazipaşa ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 223 km, Gazipaşa ilçesine 43 km uzaklıktadır. Köy konum itibari ile deniz seviyesinden yaklaşık 300 mt yüksekliktedir. Yerleşim dağlık bir alana yayılmıştır. Köy mahalleleri arasında uzun mesafeler vardır. Bunun temel sebebi engebeli oluşudur. Köy genel olarak ormanlarla çevrilmiştir. En önemli türler, maki ormanları ve iğne yapraklı kara çam ve meşe ormanlarıdır.

İnal Köyü, Gazipaşa'nın en eski köylerinden birisidir. Mahallenin Ballı Kayası adında bir tepesi vardır. Rivayete göre, tarihi kalıntıların bulunduğu bölgede yaşlılardan birisi, mağarada hazine olduğunu farkeder ve bir başkasına hazineyi "in" de "al" der. Böylece mahallenin adı, in-al'ın birleşiminden oluşan İnal olmuştur.

Mahallede 4 ayrı yerde eski mezarlıklar vardır. Ormanın içinde harabe vaziyette tarihi kale vardır. Kalenin Osmanlı İmparatorluğu döneminden kaldığı tahmin edilmektedir. İnal Deresi üzerinde çok eski 5-6 tane değirmen vardır. Araplar Mahallesi'nde bulunan İndede Mağarası oldukça uzundur ancak Müze Müdürlüğü burası ile ilgili bir araştırma yapmamıştır. Bugüne kadar mağaranın sonuna kadar kimse gidememiş, mağaranın içerisine girince el fenerlerinin bile söndüğü öğrenilmiştir.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallenin en önemli geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve orman işçiliğidir. Son yıllarda kapalı alanda çilek üretimi yaygınlaşmıştır. Keçi boynuzu üretimi de önemli bir geçim kaynağıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi (2005 yılında yapıldı) mevcut olup kanalizasyon yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.