Antalya Gazipaşa Kahyalar Köyü

Antalya Gazipaşa Kahyalar Köyü

Kahyalar Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kahyalar, Gazipaşa'ya bağlı bir mahalledir. Alanya-Gazipaşa yolu üzerinde, Gazipaşa'ya 5 kilometre mesafededir. 

1992 yılında belde statüsünü kazanan Kahyalar'a ilk yerleşim eski tarihlere dayanmaktadır. Kahyalar'a köy iken ilk yerleşen kişinin Mehmet KEYA olduğu bilinmektedir. Kahyalar adının da bu "KEYA" kelimesinden esinlerenerek verildiği bilinmektedir. Beldede günümüzde geniş bir sülale olan Akgül soyadlılar, Mehmet Keya'nın torunlarıdır.

Alanya ile Gazipaşa'yı birbirinden bir antik kent ayırmaktadır.Kale görünümündeki Halil Limanı, Belde sınırları içerisinde yer alan değerli bir tarihi yerdir.

Antalya iline 173 km., Gazipaşa ilçesine 5 km. uzaklıktadır. Belde'den iki adet akarsu geçmektedir. Bunlar Bıçkıcı Çayı ve Delice Çayı'dır. Genelde düz bir arazi üzerinde kurulmuştur.

Belde olduktan sonra nüfus oldukça hızlı artmış ve bugün 3.381'e ulaşmıştır

Geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Belde'de üretilen tarım ürünlerinin satıldığı bir toptanci hali mevcuttur. D400 karayolunun beldenin içinden geçmesinden dolayı ticaret nispeten hareketlidir. D400 karayolu üzerinde çeşitli dükkânlar ve küçük imalathaneler mevcuttur. Burada mobilya üretimi, değirmencilik ve diğer küçük sanayi ürünleri üretilmektedir. Ayrıca D400 karayolu üzerinde olmasından dolayı benzin istasyonları vardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

3 ilk öğretim okulu ve 1 sağlık ocağı bulunmaktadır. İmara tamamı açık değildir. İçme suyu var. Yolları kısmen asfalttır. Kanalizasyon yoktur. Uzun bir plaja sahiptir. Delice çayı ile ikiye ayrılır. Gazipaşa havaalanının bir bölümü beldemiz sınırları içindedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum