Antalya Gazipaşa Yeşilyurt Köyü

Antalya Gazipaşa Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yeşilyurt, Antalya ilinin Gazipaşa ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin önceki adı "Gadavgar" olup, Torosların güney eteğine kuruludur. Osmanlı arşivlerinde mahallenin adı Kayre-i Gidevkar olarak geçmektedir. Daha sonra halk ağzında Kadefkar, Kadavgar, Gadavgar olarak değişmiştir. [kaynak belirtilmeli] Yemyeşil çam ormanları ile çevrili olduğundan adı "Yeşilyurt" olarak 1990'larda değiştirilmiştir.

Antalya iline 205 km, Gazipaşa ilçesine 25 km uzaklıktadır. Mahallenin hemen üstünde Yarcakpınar, pancar in, Mıhrap ve Deregözü adında 4 yaylası vardır mahallenin doğusunda Çığlık mahallesi batısında Sugözü mahallesi bulunmaktadır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede ayrıca mantar, kuzukulağı ve kekik gibi dağlardan toplanan bitkiler ile gelir elde edilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu ve okul lojmanı vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yapılmıştır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin camisi ve cami lojmanı bulunmaktadır. Mahallede 1 adet market ve bir adet köy kahvehanesi bulunmaktadır. Köylünün sahip olduğu Yeşilyurt Kooperatifine ait bir adet otobüs bulunmakta olup haftanın 3 günü Gazipaşaya yolcu taşımaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.