Antalya Kaş Bayındır Köyü

Antalya Kaş Bayındır Köyü

Bayındır Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Bayındır, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Kaş bayındır yayla ve sahil olmak üzere ikiye ayrılır.

Yaylası Antalya iline 150 km, Kaş ilçesine 70 km uzaklıktadır.sahili antalya'ya 150 km kaş ilçesine sınırdır

Mahallenin yaylası Akdağ'ın eteklerindedir. Suyu bol, yeşillik bir mahalledir. Sahili denize sıfır Kaş ilçesine sınırdır. Mahallenin önemli büyük çakıl plajı ve gemilerin fırtınalarda sığındığı liman ağzı koyu vardır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve turizme dayalıdır. Yaylasında kaliteli elma yetiştiriciliği vardır. Ayrıca erik,armut kiraz, şeftali vb meyve ve çeşitli sebzeler de yatiştirilmektedir.Sahillinde ise odun kömürü yapılır, bunun yanı sıra zeytin,badem ve keçi boynuzu da yetiştirilen ürünler arasındadır.Balıkçılık ve seracılık önemli ölçüde katkı sağlar.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıyok ve yaylasında sağlık evi vardır Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Yayla Bayındır mahallesinde düğün salonu, futbol sahası, 2 adet kahvehane, 2 adet market, 2 adet camii, mobilya ile uğraşan 3 adet imalathane vardır.Ayrıca son orman yangınlarından sonra köye olağan üstü durumlarda kullanılmak üzere helikopter pisti yapılmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.