Antalya Kaş Çamlıköy Köyü

Antalya Kaş Çamlıköy Köyü

Çamlıköy Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çamlıköy, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 200 km, Kaş ilçesine 75 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyümüz 1953 yılına kadar Kaş-Sahil Palamut mahallesine bağlı bir mahalle iken, bu tarihte yapılan çalışmalar sonrası köy olarak ayrılmıştır. 4 ana mahalleden oluşan mahallesimüz dağlık olması sebebi ile yerleşim dağınıktır. Karabel mahallesi, mahallenin merkez mahallesi olup; cami, okul ve muhtarlık bu mahallede bulunmaktadır.Ardıçlıburun mahallesi, Şıhkavağı mahallesi ve Yakabağ mahallesi mahallesimüzün diğer mahalleleridir. Denizden yüksekliği ortalama 900m, Antalya’ya 180 km Kaş a 90 km ve Fethiye ye 50 km uzaklıktadır. toplamda 80 hane ve nüfusu yaklaşık 400 kişidir. Halkın geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve orman işçiliğidir. Geçim kaynaklarının yetersiz oluşu ile halkın büyük çoğunluğu kuruluşundan beri Fethiye, Antalya ve İzmir bölgelerine giderek iş edinmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca 1990 yıllarında başlayan turizm faaliyetleri günden güne gelişerek ve büyüyerek artmaktadır. Saklıkent kanyonunun başlangıç yeri mahallesimüz sınırları içerisindedir. Ayrıca Saklıkent milli parkı içerisindeki Köyümüz turizm de treking, yayla ve safari için tercih edilmektedir. Dünyanın çeşitli ülkelerindenher yıl yüzlerce insan yaz aylarında mahallesimüze gelmektedir.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.