Antalya Kaş Doğantaş Köyü

Antalya Kaş Doğantaş Köyü

Doğantaş Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Doğantaş, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Doğantaş (Yozgat) mahallesi; Gökbelen mevkisinde bulunan eski harabe evlerin bulunması eski bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. Köy, kasaba kazasına bağlı iken cumhuriyetin ilanından sonra Kaş'a bağlanmıştır.

Antalya iline 232, Kaş ilçesine 52 km uzaklıktadır. Elmalı ve Finike ilçelerine sınır komşusu olan mahallenin alanının %80'i çam ve sedir ormanları ile kaplıdır. Mahallenin yüzölçümü 75 km2 genişliğindedir. Yerleşim yeri olarak dağın eteğinde kurulduğu için rakımı 340-700 arasında değişmektedir. Kuzeyinde Koğudağları sıralanmaktadır. Karabel yaylası bulunmaktadır. Doğantaş mahallesi 30° doğu enlemi ile 36° kuzey boylamları içinde yer alır.

Mahallenin ekonomisi; "Örtü altı" sebze yetiştiriciliğine dayanmaktadır. 12 ay, mahallede sebze yetişmektedir. Arıcılık da mahallenin gelir kaynaklarındandır. Kaş'da üretilen balın %60'ı Doğantaş mahallesinde üretilmektedir. Mahallede 10 binin üzerinde arı kovanı bulunmaktadır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Sağlık evi ve sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Su şebekesi vardır.kanalizasyonu yoktur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum