Antalya Kaş Palamutköy  Köyü

Antalya Kaş Palamutköy Köyü

Palamutköy Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Palamutköy, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 248 km, Kaş ilçesine 30 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallenin kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, mahallenin eski camiinin yapım tarihi olarak bilinen 1902 yılı mahallenin yerleşke alanın 150 yıldan daha eskilere dayandığını göstermektedir. cumhuriyetin kurulmasını takip edep eden yıllarda köy imamlığı da yapmış hamid efendinin ilk muhtar oluşu ile köy tüzel kişiliğini kazanmış olur. mahallenin ismi ise bir iri meşe türü olan palamut ağaçlarından gelmektedir. 1950li yıllarda köylünün en önemli geçim kaynaklarından olan meşe palamutu aynı zamanda köye ismini de vermiştir. Ne var ki son yıllarda ağaçların sayısı hızla azalmaktadır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.Bununda turizm beldesi olması hasebiyle acilen yapılması gerekmektedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahalleye yeni cami yapılmıştır, eski caminin imamı yeni camiide görev yapmaktadır. Halk eski camii imamından memnun oldugu için değişikliğe gerek görülmemiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.