Antalya Kaş Uğrar Köyü

Antalya Kaş Uğrar Köyü

Uğrar Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Uğrar, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 196 km, Kaş ilçesine 25 km uzaklıktadır. Uğrar mahallesi ekonomisini tarımdan başka hayvancılıkla güçlendirmektedir.

Uğrar mahallesi,daha önceleri akörü merkez mahallesinin bir mahallesi iken 1953 yılında köy statüsü kazanmıştır. adını yörüklerin göç yolunda oldugu ve herkesin ugramak zorunda kaldıgı kavşak oldugu için uğrar olarak almıştır. misafirperverlik ön plandadır. Kaş ile Elmalı arasındaki eskiden göçebelerin konakladığı ilk mahalledir. Mahalledeki susuzluktan dolayı meydana gelen işsizlikten dolayı mahallenin büyük bölümü Kaş merkez ve özellikle Demre ilçesinde seracılık yapmaktadır. Mahallede kuru tarım ve az miktarda hayvancılık yapılmaktadır. Son yıllarda ferdi olarak seracılık yapılmaya başlanmıştır. Köy Aşağı ve Yukarı Mahalle olmak üzere iki mahalledir.

Mahallede iki adet ilköğretim okulu vardır. Ama taşımalı eğitime geçildikten sonra mahallenin öğrencileri Kasaba Yatılı Bölge Okulunda eğitim görmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.